Timelapse / Hyperlapse


Met een timelapse laat je de tijd versneld verstrijken met voortrazende wolken of een razendsnel verlopend proces tot gevolg.
Een indrukwekkende zonopkomst of de razendsnelle opbouw van een constructie: timelapses zijn vaak adembenemend, omdat ze ons gevoel voor tijd op zijn kop zetten.
Hyperlapse gaat nog een stapje verder: niet alleen zijn de opnames versneld, maar de camera veranderd ook nog eens van positie, waardoor er ook een verandering van perspectief optreedt. Een effect dat bijvoorbeeld heel mooi werkt bij architectuur.
Eigenlijk is een timelapse of hyperlapse een soort film-poëzie.

Voorbeeld van een door BrokxMedia gemaakte video met timelapses en hyperlapses van Nijkerk:

Langdurige timelapse
Een timelapse-opname kan een uur duren, maar ook maanden of jaren. Ook langdurige timelapses van een (ver)bouwproject kunnen door BrokxMedia verzorgd worden. Dankzij speciale weerbestendige timelapse apparatuur kunnen beelden met een resolutie van minstens 6000x4000 pixels worden opgenomen. Uiteraard kan deze ook binnen ingezet worden.

Storylapse
Onze ervaring is dat mooie beelden leuk zijn, maar een goed verhaal zorgt dat de boodschap ook blijft hangen. Dit geldt ook voor timelapses: als je meer wil overbrengen dan alleen sfeer of een proces, is nadenken over welk verhaal je wil vertellen onvermijdelijk. Dan kan betekenen dat de video baat heeft bij normale filmbeelden om er een kop en een staart aan te geven.
Timelapse + Storytelling = StoryTimelapse
Dit is geen officiële term, maar geeft aan dat het meer is dan in korte tijd een lang proces laten zien.
Voor Metalstocks heeft BrokxMedia een 3-tal StoryTimelapses gemaakt.

BrokxMedia heeft jarenlange ervaring met timelapse opnames.
Met behulp van gespecialiseerde software zorgen we er voor dat het echt het wauw-effect heeft.
Dankzij de MoVI kunnen we de camera ook laten roteren, zodat er ook hyperlapse opnames gemaakt kunnen worden waarbij de camerahoek langzaam verandert.

Ook een timelapse laten maken?

Neem direct contact op om de mogelijkheden voor jouw video te bespreken.

- - - Nog enkele voorbeelden van video's met timelapses - - -

Merk010 timelapse video
Merk010
Timelapse/Promo

docu rfid
Radio Frequency Tags
Korte Documentaire