Meer aandacht met een beursvideo


Tijdens vakbeurzen is een video in de beursstand een effectieve manier om extra aandacht te trekken van bezoekers.
Bovendien is het een efficiënte manier om snel duidelijk te maken wat je te bieden hebt, zodat geïnteresseerde bezoekers veel gerichtere vragen kunnen stellen aan de medewerkers in de stand. Bovendien kun je dan bijvoorbeeld laten zien hoe een product werkt, zonder dat je een werkend exemplaar nodig hebt op de beurs.

Voorbeeld van een door BrokxMedia gemaakte beursvideo:

Bovenstaand voorbeeld is gemaakt voor gebruik op vakbeurzen, maar is natuurlijk ook online inzetbaar. Op beurzen is het van belang dat een video zonder geluid te begrijpen is, maar voor YouTube is er wel muziek aan toegevoegd.

Eigenlijk kun je van bijna elk type video een beursvideo maken, mits er rekenening mee gehouden wordt dat het geluidloos bekeken wordt.
Waarom zonder geluid?
- het is al rumoerig genoeg op vakbeurzen.
- in de stand probeer je gesprekken te voeren met bestaande en potentiële klanten.
- iedereen die een paar uur in een beursstand staat, wordt knettergek als ze iedere 2, 3 of 5 minuten hetzelfde geluid van de video horen.

Dit betekent meestal dat een bedrijfsfilm of promotievideo aangepast moet worden om de boodschap ook zonder geluid over te brengen.
Toch zijn er nog veel bedrijven die hier niet goed over nadenken, met als gevolg dat er in de beursstand video's te zien zijn met veel pratende hoofden, zonder dat de kijker een idee heeft waar het over gaat. Dat is een gemiste kans!
Het is essentiïel om een beursvideo zo visueel mogelijk te maken en waar nodig aan te vullen met tekst in beeld, zodat een voorbijganger snapt waar het over gaat.

Staat jouw bedrijf binnenkort op een beurs?
Neem dan nu contact op om de mogelijkheden te bespreken!

- - - Nog enkele voorbeelden van reportages - - -

beursvideo Flexchair RBT
Flexchair RBT
Beursvideo

beursvideo Attendant
PeterConnects
Beursvideo