Livestreaming: de online oplossing voor bijeenkomsten.


Een livestream was altijd al een effectieve manier om live een publiek te bereiken dat niet ter plekke aanwezig kon zijn.
Sinds COVID-19 is livestreaming bijna niet weg te denken.
Congressen en workshops kunnen geen doorgang meer vinden, omdat grote groepen niet meer samen mogen komen. Concerten en theater zijn met een beperkt aantal bezoekers nauwelijks rendabel. En bruiloften en uitvaarten moeten het doen met een beperkt aantal gasten.
Via internet is het echter mogelijk om mensen toch deelgenoot te maken van de bijeenkomst of evenement.
BrokxMedia kan de livestream die bij uw evenementen past organiseren: van een eenvoudig webinar tot een interactief hybride congres, waarbij er een paar mensen in het publiek zitten en de rest achter een beeldscherm.

Op 4 mei 2020 mocht BrokxMedia de dodenherdenking in Maassluis live streamen:

Verschillende soorten livestreams:

- 100% Live uitzenden
Hierbij wordt alles live uitgezonden, zodat de kijkers op hetzelfde moment dezelfde ervaring beleven of dezelfde informatie krijgen. Vaak wordt dit aangevuld met grafische elementen, zodat het er professioneler uitziet en om informatie goed over te brengen.
Soms heb je dan te maken met bijvoorbeeld 7 camera's en een input voor een powerpointpresentatie.
Dit kan echter ook kleinschaliger met 1 of 2 camera's en afbeeldingen:

- Interactieve livestream. Door interactie toe te voegen, kunnen kijkers ook reageren op de live-stream. Zo kunnen er via chat vragen gesteld worden aan een presentator of kan het publiek tijdens een live show hun enthousiasme toch nog een beetje delen. Dit kan enorm handig zijn tijdens webinars, keynotes, presentaties, congressen, etc.

- Semi-live stream. Soms is het handiger om delen van een livestream alvast op te nemen en dit dan als zgn 'instarts' als een soort item in de livestream te verwerken. Denk aan presentaties op de werkvloer, aan animaties die processen uitleggen, introductievideo's of aan onderdelen die om logistieke redenen niet echt live uitgevoerd kunnen worden.

- Hybride congres/show. Bij een hybride congres heb je en publiek in de zaal en publiek via de stream.
Dit kan een oplossing zijn als het wel mogelijk is om 30 of 100 aanwezigen te hebben, maar het publiek eigenlijk groter is of als een deel van het publiek over de hele wereld verspreid woont.

Van plan om ook live te gaan?

Neem direct contact op om de mogelijkheden voor jouw live stream te bespreken.

- - - Nog enkele voorbeelden van animaties - - -

animatie IQPS
IQPS
Beurs Animatie

Paasgroet 2013
Paasgroet 2013
Animatie