Animaties die informeren en activeren.


Soms zijn dingen 'niet te filmen', maar kunnen ze met een animatie wel helder overgebracht worden.
Een echte boost voor de communicatie.
BrokxMedia kan de animatie die u nodig heeft maken in de stijl die bij u past.

In deze showreel ziet u een compilatie van verschillende stijlen:

Waarom animeren ipv filmen?

Er zijn meerdere redenen te bedenken om voor een animatie te kiezen ipv video opnames.
- Soms zijn processen, diensten of producten lastig met videobeelden uit te leggen omdat er heel veel onzichtbaar is voor het oog: denk aan software of draadloze apparaten.
- Soms is het qua logistiek ingewikkeld of gewoon te kostbaar om de hele wereld over te vliegen om beelden te verzamelen.
- Een animatie kan geheel 'op afstand' gemaakt worden. Wij hoeven de studio niet uit om bij u op locatie te komen werken om een animatie te realiseren. (Ivm de huidige Corona-crisis is dit een groot voordeel: uw communicatie hoeft niet stil te staan, omdat filmen lastig is als iedereen 1,5 meter afstand moet houden.)
- Met animatie kunt u qua stijl opvallen tussen uw concurrenten. U bent niet meer afhankelijk van fotogenieke locaties of acteurs. Bovendien kunt u kiezen voor een stijl die perfect bij uw bedrijf en/of boodschap past.

Verschillende soorten animatie:

BrokxMedia produceert animaties in uiteenlopende stijlen. Een paar mogelijkheden:

- 2D uitleganimatie, ookwel explainimation genoemd. Dit is een veelgebruikte stijl/techniek. Hierbij wordt alles digitaal gecreëerd: alle elementen worden ontworpen en getekend alvorens ze tot leven worden gebracht.

- Stopmotion. Een techniek die bekend (of berucht) is bij Monty Python kenners. Stopmotion betekent dat ieder beeldje een foto is en dat de foto's samen gebracht worden om een video te vormen. Dit kan a la Monty Python met papier en karton op een ondergrond. Maar het kan ook in 3D zoals A Nightmare Before Christmas of Wallace and Gromit.
Dit kan echter ook kleinschaliger met simpele decors en settings, zoals in de BrokxMedia Paasgroet van 2020:

Ook op deze schaal is stopmotion arbeidsintensief, maar het levert wel een unieke uistraling op. In de nabewerking kunnen er dan ook visuele effecten aan worden toegevoegd.
(Eigenlijk is het qua opnametechniek vergelijkbaar met timelapse.)

- Parallax effect. Met deze techniek wordt aan een foto een gevoel van diepte toegevoegd doordat in de video de voorgrond en achtergrond in de diepte van elkaar gescheiden zijn. Met deze techniek worden regelmatig foto's in video's verlevendigd, omdat ze niet meer statisch zijn.

- Motion Graphics. Soms heeft een video of een serie video's een goede intro nodig waarin de titles en eventueel het logo op een mooie, dynamische manier zorgen voor een herkenbaar en boeiend begin van de video.
Ook naambalken, tussenkoppen en inserts kunnen geanimeerd worden. Dit kan natuurlijk in de eigen huisstijl. Op deze manier sluit de vormgeving en dus de video nog beter aan bij uw merk. Deze video is hier een goed voorbeeld van.

- 3D Animatie kan cartoonachtig met een grafische uitstraling of echt fotorealistisch worden uitgevoerd.

- Hybride Animatie is geen strak omlijnde stijl of techniek: het betekent gewoon dat het mogelijk is om meerdere technieken met elkaar te mixen. De Kerstgroet uit 2017 is een voorbeeld van het mixen van technieken: de achtergrond met de planeet en de draaiende astroïde is een fysiek decor en het ruimteschip is een gefotografeerd miniatuur waar digitaal lichteffecten aan zijn toegevoegd waarna het is de ruimte tot leven is gebracht.

Een animatie laten maken?

Neem direct contact op om de mogelijkheden voor jouw animatie te bespreken.

- - - Nog enkele voorbeelden van animaties - - -

animatie IQPS
IQPS
Beurs Animatie

Uitleganimatie Architec
Architec
Uitleganimatie